Geschreven door Kattenhoteldotje.nl

Katten dienen ingeënt te zijn tegen katten- en niesziekte, waarbij wij de volgende regels gelden:
Wanneer u uw kat in het pension brengt dient u altijd het vaccinatieboekje mee te nemen, anders kunnen wij u kat niet opnemen.

Katten moeten zijn gevaccineerd tegen kattenziekte, niesziekte en bordatella

De vaccinatie voor niesziekte mag niet jonger dan 3 weken zijn.
Voor kattenziekte is dit niet ouder dan 1 jaar en niet jonger dan 3 weken(zie hieronder uitzonderingen op deze regel).

Wanneer uw kat langer dan een jaar niet ingeënt is geweest dient u weer de 2 basisentingen, dus 2x enten tegen katten- en niesziekte(Prik) met een tussentijd van 3 weken, te geven.

Kittens dienen ook 2 maal geënt te worden tegen katten- en niesziekte op een leeftijd van 9 weken(1e keer) en 12 weken(2e keer).
Tussen de laatste enting en het brengen dient altijd minimaal 3 weken te zitten.
Opmerking: U hoeft uw kat niet 2x per jaar te enten, want als u bijvoorbeeld in de meivakantie en later in de zomervakantie komt, ent u uw kat in april en dan kan hij beide perioden komen.
Komt u in de zomervakantie(aug) en met de kerst, dan ent uw uw kat het beste in juli, dan kan hij ook met de kerst komen.

De inenting tegen niesziekte mag niet jonger dan 3 weken zijn bij brengen van uw kat.

Het is eigenlijk net als bij een griepprik, de optimale bescherming is na 3 weken en deze neemt daarna sterk af.
Als er veel katten bij elkaar zitten dienen ze de optimale bescherming te hebben om deze besmettelijke ziekte niet te krijgen.

Uitzondering hierop zijn de merken Intervet Tricat Trio en Merial Purevax RCP, deze zij geregistreerd voor 3 jaar, dus kattenziekte hoeft daar pas om de 3 jaar te worden geent.
Let op niesziekte is wel jaarlijks!

Pfizer oftewel Zoetis met vaccin Versifel RCP of Fellocel RCP is maar voor 1 jaar geregistreerd en dient dus wel jaarlijks kattenziekte te worden geent net als de niesziekte!Wij adviseren u om uw kat in het voorjaar te laten enten , dan is uw dier in de drukke periode goed beschermd.

Helaas biedt de enting geen 100% zekerheid dat uw kat geen niesziekte krijgt, dit omdat er verschillende virussen en bacteriën verantwoordelijk zijn voor niesziekte.