Geschreven door Kattenhoteldotje.nl

Verblijf in een kattenpension.

Waarom een verblijf in een kattenpension beter voor uw huisdier is.

Het verzorgen van uw huisdier

Er zijn uiteraard vele mogelijkheden om je huisdieren te laten verzorgen wanneer je zelf op vakantie gaat.
Tijdens je afwezigheid familie of vrienden in je huis laten wonen, of thuisoppas door een huisdier-oppascentrale.
Allerlei mogelijkheden waarvan wij als mensen denken dat dit voldoet.

Stressgevoeligheid

Wij gaan echter vaak voorbij aan het feit dat een kat, anders dan wij veronderstellen, niet snapt dat wij als baasje maar voor een paar weekjes op reis gaan.
De kat raakt in paniek als er koffers tevoorschijn komen en ingepakt worden, de kat ervaart dit als verlaten worden. Een kat is een zeer stressgevoelig dier, die hierdoor volkomen in paniek kan raken. Zeker als er dan ook 'onbekende' en 'onvertrouwde' personen komen om hem of haar eten te geven, en of verzorgen en in huis komen. Het baasje, die zijn ze op dat moment kwijt!

Weggelopen

Wij denken dan ook dat dat de oorzaak is dat katten 'weglopen' als het baasje er om wat voor reden enige tijd niet is.
Vaak word gedacht dat de kat weggelopen is.
Nee, de kat is niet weggelopen, het baasje is weg, en de kat wil gaan zoeken waar het baasje is. De kat komt dan op plekken waar zij minder of niet bekend is, is in paniek, let dan minder goed op.
En dan loopt het dier groot risico om te verongelukken. Daarom denken wij van Kattenhotel Dotje dat de kat beter af is in een goed kattenpension, als bij welke thuisverzorging dan ook.
Tijdens verblijf in het kattenpension krijgt ze alle zorg en verzorging die zij nodig heeft, en kan in principe niet weg.