Geschreven door Kattenhoteldotje.nl

Een bezoek aan een trimsalon

Het bezoek aan een trimsalon voor een kat is nog niet zo algemeen bekend als voor een hond, maar zeker net zo belangrijk en een grote ondersteuning bij de vachtverzorging en welzijn van uw kat.

Kortharige katten

Normaal gesproken hebben kortharige katten minder vachtverzorging nodig dan (half)langharige katten. Wordt uw kat oud, krijgt hij fysieke problemen of is hij door hormonen of teveel eten zo dik geworden, dat hij zichzelf niet meer goed kan wassen, kan de vacht klitten en vervilten. De klitten en vilt trekken aan de huid. Stelt u zich eens voor hoe pijnlijk dit moet zijn.

(Half)Langharige katten

Heeft u een (half)langharige kat, dan is de vachtverzorging intensief. Zeer regelmatig kammen en borstelen horen hier nu eenmaal bij.
Nu kunnen er periodes in uw leven zijn, waardoor u minder tijd heeft en de vachtverzorging van uw kat erbij in schiet.
De vacht gaat klitten en vervilt.
Wij kunnen uw kat helpen door de klitten en/of vilt te verwijderen, extra te ontwollen en zo zorgen dat de vachtverzorging minder intensief wordt.
Maar soms is de mate van vervilting zo ernstig, dat uw kat gedeeltelijk of geheel geschoren moet worden.

 Ruien

Bij extreme verharing kunt u kat door middel van ontwollen en/of wassen uw kat een handje helpen, zodat hij versneld door de rui heen komt.
De haren komen niet in uw huis en op uw kleding, maar in de prullenbak!

Onderhouden

Na de behandeling adviseren wij hoe de vacht van uw kat in topconditie blijft door een andere manier van vachtverzorging en terugkerend bezoek aan de trimsalon.
De vachtverzorging wordt minder intensief en uw kat voelt zich een stuk blijer!